Chuť pečené zeleniny si žádá něco navíc, ale nevíte přesně, co do ní přidat?
Zelenina pečená v troubě.
Zapnutá pečicí trouba a v ní se připravuje zelenina. Zdravá příloha k masu či lehká večeře s křupavou bagetou… Pokud se však do své večeře zakousnete, přijde vám jakási „fádní“. Chuť pečené zeleniny si žádá něco navíc, ale nevíte přesně, co do ní přidat? Tady je jedna ingredience, která vás možná překvapí. Bílý ocet!
Jak na pečenou zeleninu?
Zeleninu omyjeme a nakrájíme na větší kousky, stroužky česneku nasekáme nadrobno a vše rozložíme na pekáč potřený olivovým olejem nebo použijeme pečící papír. Zvolené bylinky omyjeme, vysušíme, nadrobno nasekáme a posypeme jimi zeleninu.
Před pečením vše dochutíme hrubozrnnou solí a pepřem a poté… Zeleninu jemně pokapeme bílým octem. Ne, nemusíte mít strach z octové chuti. Kyselost se z octa během pečení vypaří a zanechá jen intenzivní chuť, která zvýrazňuje tóny jednotlivých druhů zeleniny. Takto „vylepšená“ pečená zelenina bude určitě chutnat celé rodině.